Kontakt

Kontakt: 011 288 3836 | 063 420 222 | Glasinačka 8, Beograd

Seguridad Konsalting

Profesionalno - Diskretno - Pouzdano

Provera lažnih bolovanja

Lažna bolovanja u Srbiji uzrokuju milionske gubitke poslodavcima, privredi i budžetu Republike Srbije, a određena ispitivanja koja su tokom zadnjih godina sprovodile osiguravajuće kuće pokazala su da je preko 20% bolovanja potpuno neutemeljeno. Provera lažnih bolovanja stoga se često nameće kao jedini logični korak sa stajališta poslodavaca.


Razlozi za uzimanje bolovanja među radnicima su različiti. Neki to rade zbog nezadovoljstva na poslu, drugi zbog raznih privatnih obaveza - nekada su čuvene bile razne epidemije koje su se poklapale s berbama malina, setvom, turističkom sezonom, itd.


Najdrastičniji primeri su zaposleni koji se za vreme bolovanja bave svojim privatnim preduzetničkim poslovima na crno, ali pritom ne žele napustiti sigurnost svog zaposlenja i plate. Bez obzira koji od navedenih razloga je u pitanju, nepobitna je činjenica da su lažna bolovanja veliki finansijski problem za poslodavca, a uzrokuju i narušene međuljudske odnose unutar kompanije i doprinose stvaranju loše radne atmosfere.


Odsustvovanje sa posla


Primećujete da Vaši zaposleni često, naizgled neopravdano, odsustvuju sa posla? Učestalo pozivaju da kažu da su bolesni, iako u to, sa razlogom, sumnjate? Neplanirano uzimaju odsustva za koja Vam daju nejasna objašnjenja? Produžavaju pauze, kasne na posao ili odlaze ranije? Ako Vam neke od ovih stvari zvuče poznato, onda postoji mogućnost da je u Vašoj firmi prisutan apsentizam.


Apsentizam se definiše kao namerno i prethodno nenajavljeno odsustvo sa radnog mesta ili još preciznije izbegavanje dolaska na posao. Iako je sasvim očekivano da zaposleni povremeno odsustvuju sa posla - kad su na godišnjem odmoru ili bolovanju, ali i u slučajevima bolesti ili velikih životnih događaja - apsentizam se ipak odnosi na sve one situacije koje mogu prouzrokovati štetu poslovanju i atmosferi u firmi.


U svom radu već smo se susretali s brojnim prethodno opisanim slučajevima i posedujemo zavidno iskustvo u rešavanju istih. Kontaktirajte nas i mi ćemo izvršiti proveru lažnih bolovanja i odsustvovanja sa posla zaposlenih u Vašoj kompaniji.

Bezbednost Vaše kompanije

je naš imperativ

SEGURIDAD DOO BEOGRAD