Kontakt

Kontakt: 011 288 3836 | 063 420 222 | Glasinačka 8, Beograd

Seguridad Konsalting

Profesionalno - Diskretno - Pouzdano

Forenzika mobilnih telefona i računara

Forenzika mobilnih telefona

Poslednjih godina, broj korisnika pametnih (android) telefona je dramatično porastao, a oni čuvaju sve više informacija o svom vlasniku. Analizom adresara može se videti s kim je osoba bila u kontaktu, popis poziva govori s kim je nedavno kontaktirala, a kalendar može pokazati s kim se i gde sastala. Takođe, moguće je vratiti izbrisane podatke.

U tom smislu, forenzika mobilnih uređaja postala je nezaobilazna u različitim istragama, od privatnih do korporativnih i kriminalističkih. Sve je veća potreba za pronalaženjem, vraćanjem i analizom takvih tragova, odnosno podataka zapisanih u elektronskom obliku pogotovo zbog toga što ti podaci često predstavljaju ključne i jedine neoborive dokaze neke aktivnosti, zloupotrebe ili krivičnog dela.

Vraćamo izbrisane i uništene podatke

Za kompletnu forenzičku analizu mobilnih uređaja potrebno je napraviti fizičku ekstrakciju, odnosno izvlačenje podataka. Fizička ekstrakcija koristi napredne metode izdvajanja fizičke bit-po-bit slike flash memorije mobilnog uređaja. Prednost ove tehnike, u odnosu na logičku ekstrakciju, je što se kopira ne samo dodeljeni (neizbrisani), nego i nedodeljeni prostor memorije tj. uz postojeće podatke kopiraju se i oni izbrisani i odbačeni.

Seguridad doo Beograd za Vas vrši profesionalnu forenziku mobilnih telefona.

Forenzika računara

Porastom broja korisnika ličnih računara povećala se i mogućnost iskorišćavanja ljudi putem računara. Forenzika računara je metoda koja se bavi otkrivanjem, sprečavanjem, analiziranjem i istraživanjem radnji na kompjuteru.

Uz pomoć posebnih forenzičkih alata u mogućnosti smo da vratimo i analiziramo obrisane, skrivene i privremene datoteke koje na računaru nisu vidljive.

Čak i više štete kompanijama nanose napadi na njihovu intelektualnu svojinu i druge poverljive informacije koje, ako su ukradene, mogu da ugroze konkurentsko pozicioniranje kompanije i održivosti na svojim izabranim tržištima. Prema nekim procenama, vrednost korporativnih i vladinih informacija koje su ukradene ili izgubljene iznosi oko $ 1 trilion. Jedna kompanija je izgubila tehnologije vredne $ 1 milijardu dolara, za koju joj je trebalo više od 20 godina da se razvije. Nedavno otkriveni petogodišnji sajber napadi na širok opseg visoko - profilisanih kompanija širom industrije, što je rezultiralo krađom. Ďom vredne intelektualne svojine, služio je kao upozorenje drugim preduzećima.

Međutim, i drugi slučajevi nepoštovanja sistema bezbednosti su takođe česti, kao što su krađe i prodaja informacija zaposlenih konkurentima, ili skidanje i uzimanje osetljivih podataka otpuštenih radnika novim poslodavcima, ostavljanje neobezbeđenog laptopa na javnom mestu, uvođenje malverzacija ili virusa u korporativni sistem itd…

Usled složenosti savremenog poslovanja pristup naše kompanije Seguridad doo Beograd korporativnoj bezbednosti se razlikuje od ostalih, jer u našem fokusu pored svih gore navedenih informativnih rizika, analiziramo i ostale rizike i pretnje koje mogu direktno da utiču na ekonomsku održivost preduzeća, poput bezbednosnog rizika, pravnog, finansijskog itd. Samo sveobuhvatnim pristupom rizicima koji mogu da utiču na materijalnu i nematerijalnu aktivu kompanije u odredjenoj industriji, možemo Vaše poslovanje zaista učiniti sigurnim.

Dugoročno održivi razvoj kompanije je uvek u našem fokusu.

Bezbednost Vaše kompanije

je naš imperativ

SEGURIDAD DOO BEOGRAD