Kontakt

Kontakt: 011 288 3836 | 063 420 222 | Glasinačka 8, Beograd

Seguridad Konsalting

Profesionalno - Diskretno - Pouzdano

Bezbednost informacionih sistema

U poslednjih deset godina, pretnje digitalnoj imovini preduzeća su značajno porasle - u broju, obimu i sofisticiranosti. Posebno je u porastu broj malicioznih napada od strane eksternih subjekata. U 2008, samo 12% zloupotreba ili krađe podataka je bilo posledica napada od strane eksternih subjekata. Broj napada je porastao na 24% u 2009 i 31% u 2010. Samo neki od skorašnjih događaja - najbolje ilustruju opseg problema sa kojim se kompanije širom sveta suočavaju.

Čak i više štete kompanijama nanose napadi na njihovu intelektualnu svojinu i druge poverljive informacije koje, ako su ukradene, mogu da ugroze konkurentsko pozicioniranje kompanije i održivosti na svojim izabranim tržištima. Prema nekim procenama, vrednost korporativnih i vladinih informacija koje su ukradene ili izgubljene iznosi oko 1 trilion dolara $. Jedna kompanija je izgubila tehnologije vredne 1 milijardu dolara $, za koju joj je trebalo više od 20 godina da se razvije. Nedavno otkriveni petogodišnji sajber napadi na širok opseg visoko-profilisanih kompanija širom industrije, što je rezultovalo krađom vredne intelektualne svojine, služio je kao upozorenje drugim preduzećima.

Zaštita informacionih sistema

Međutim, i drugi slučajevi nepoštovanja sistema bezbednosti su takođe česti, kao što su krađe i prodaja informacija zaposlenih konkurentima, ili skidanje i uzimanje osetljivih podataka otpuštenih radnika novim poslodavcima, ostavljanje neobezbeđenog laptopa na javnom mestu, uvođenje malverzacija ili virusa u korporativni sistem itd …

Usled složenosti savremenog poslovanja pristup naše kompanije Seguridad doo Beograd korporativnoj bezbednosti se razlikuje od ostalih, jer u našem fokusu pored svih gore navedenih informativnih rizika, analiziramo i ostale rizike i pretnje koje mogu direktno da utiču na ekonomsku održivost preduzeća, poput bezbednosnog rizika, pravnog, finansijskog itd. Samo sveobuhvatnim pristupom rizicima koji mogu da utiču na materijalnu i nematerijalnu aktivu kompanije u određenoj industriji, možemo Vaše poslovanje zaista učiniti sigurnim.

Dugoročno održivi razvoj kompanije je uvek u našem fokusu. Obratite nam se kako bismo zajedno našli najbolje rešenje za bezbednost informacionih sistema Vaše kompanije.

Bezbednost Vaše kompanije

je naš imperativ

SEGURIDAD DOO BEOGRAD